Na lang zoeken, vonden we onder in een kast een stapel oude videobanden. Een van die banden bevatte de oude beelden van mijn (Margriet) wedstrijden met vier van mijn pony’s. Te beginnen met Sammy:

Sammy was een niet te herleiden kruising. Ik begon met hem wedstrijden te rijden, toen hij zelf de 20 al gepasseerd was en al jaren wedstrijdervaring had opgedaan. In de video ben ik zelf net 10 jaar oud. Met Sammy kwam ik tot de L+1 en we wonnen samen vele prijzen. Hij overleed op (ongeveer) 35-jarige leeftijd.

In 1998 stapte ik over op de D-pony Finty. Onze eerste New Forest pony v. Klootwijkhoeve’s Walter. Een gouden pony, waarmee de eerste wedstrijd ook gelijk een eerste prijs werd behaald. De tweede en derde wedstrijd werden we tweede. De vierde en laatste wedstrijden vielen we net buiten de prijzen en vlak daarna kwamen we er achter dat hij spat had (een vergroeiing van het bot in zijn spronggewricht). Het was het einde van onze wedstrijdcarrière.

Een kleine sprong in de tijd. Februari 2001. Ik was inmiddels 13 jaar oud. Er kwam na Finty een tweede New Forest Pony. Karmalita Miss Melpomene. Met deze merrie startte ik L dressuur. Zij was ook de eerste Forester waarmee onze Oak Forest fokkerij begonnen.

Op dezelfde wedstrijd als bovenstaande video met Joy,  startte ik ook met Ostara’s Leonard. We kochten hem in 2000. Hij kende nog maar weinig en (zoals ook te zien is in de video) het was een echte dondersteen. Maar de letter A naast een open dressuurring is natuurlijk ook doodeng!

Met Leonard wist ik, ondanks dat het een enorme boef was, binnen een jaar na ons wedstrijddebuut de M1 te bereiken. We verkochten hem in 2002, maar gelukkig mochten we hem jaren later weer verwelkomen in Yde. Inmiddels is hij 21 jaren jong, nog steeds een enorme boef en we zijn elke dag nog blij met hem.

Leonard en Margriet, zomer 2002
Leonard en Margriet, zomer 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *