Na lang twijfelen hebben we besloten om Carmen een carrière in de sport te gunnen. Daarom brachten we haar naar de mensen die ook Oak Forest Felice hebben, in het westen van Friesland.

Met het verlies van Cayenne en de slechte start van Cardamom (die het gelukkig wel overleefde), wilden we niet nogmaals risico lopen door met Carmen te fokken. Ze geeft onvoldoende afweerstoffen door via de biest en tijdens de dracht geeft ze te weinig energie aan het veulen. Een probleem dat bij een volgend veulen waarschijnlijk weer zal voorkomen.

Als fokmerrie is ze dus niet geschikt, maar onder het zadel geeft ze alle energie die ze heeft in het werk. Daarom mag ze de komende maanden haar eerste stappen in de wedstrijdsport zetten, waarna ze te koop zal komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *