Fokkerij

KWPN’ers

In de jaren 70 begon Gerda Nijenhuis-Begeman met het fokken van KWPN’ers. En niet zonder succes. Zo sprong één van de door Gerda gefokte paarden onder Albert Zoer op het hoogste niveau. De ruin You Can Do It verscheen op verschillende internationale concoursen.

Op een gegeven moment begon ik, Margriet Nijenhuis, met rijden. Onze eerste New Forest pony was Finty. Een ruin van Klootwijkhoeve’s Walter. Al snel werden we verliefd op het karakter van het ras. Bijna elke pony die daarna nog werd gekocht was een forester. En zo kwam de merrie Joy (Karmalita Miss Melpomene) bij ons op stal.

Begin Stal Oak Forest

Tijdens het springen verstapte Joy (v. Carlo) zich waardoor ze niet meer in de sport kon worden uitgebracht. Zo begon de fokkerij van Foresters. We vroegen een stalnaam aan, Stal Oak Forest, en in 2002 werd ons eerste forest veulen geboren. Oak Forest Floor. Een merrie van Brummerhoeve’s Boss. Al snel kwam de merrie Klepperheide’s Eleonor (v.Brummerhoeve’s Boss) bij ons op stal en ook zij werd ingezet voor de fokkerij.

Doel

Voorop staat bij ons het fokken van een gezonde pony met een gouden karakter. Als deze pony’s dan ook nog in de sport laten zien de nodige kwaliteiten in huis te hebben is het plaatje voor ons helemaal compleet.

Sinds de start van onze fokkerij hebben we al veel pony’s zien komen en gaan. We vinden het in ieder geval erg leuk om te zien wat er gebeurt met de pony’s uit onze stallen. Of we die nou zelf gefokt hebben of dat we ze in ons bezit hebben gehad. Schroom daarom niet om ons eens te mailen als je in het bezit bent van een Oak Forest pony of als je weet dat wij de pony in ons bezit hebben gehad.

Groetjes,

Familie Nijenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *