Nieuws (oud)


Oak Forest ziet (alweer) sterretjes

27-07-2013

Op de Centrale Merrie Keuring van het New Forest Pony Stamboek is Ostara’s Alexia stermerrie geworden. Met dank aan Rene Boskamp die, samen met zijn team, er weer voor heeft gezorgd dat de pony’s er fantastisch voor stonden in Norg en Ermelo.

Oak Forest Sydney viel helaas net buiten de eerste premies. In Norg stond ze op plek 2A.


Babynieuws!!!

07-05-2013

Zondagavond (05-05-2013) is onze stermerrie Saviera moeder geworden van Oak Forest Sydney! Een merrieveulen van de hengst Frodo’s Boy. Binnenkort volgen de foto’s…


Aanvraag predikaat Klepperheide’s Eleonor

24-1-2013

Met 2 nakomelingen in het M springen komt Klepperheide’s Eleonor in aanmerking voor het predikaat Prestatie fokmerrie. Oak Forest Elmo en Oak Forest Flame sprongen de nodige winstpunten bij elkaar om Noortje te laten ‘promoveren’.


Nieuwe aanwinsten

20-1-2013

We waren natuurlijk al in het bezit van Ostara’s Leonard. Wegens inkrimpen van de stal waar Leonard vandaan komt, kwamen zijn halfzusje (zelfde moeder) en nichtje (dochter van ander halfzusje uit dezelfde moeder) te koop.

We zijn nu dus in het bezit van Ostara’s Alexia (2010) en Ostara’s Carmen (2012). Beide pony’s staan al een aantal weken bij ons op stal en hebben het tot nu toe nog prima naar hun zin bij ons op stal.

Alexia
Carmen

Oak Forest ziet sterretjes

31-07-2012

Afgelopen zaterdag was de Centrale Merrie Keuring van het New Forest Pony Stamboek. Saviera was daar in de strijd om het predikaat STER en dit heeft ze tot onze grote vreugde behaald!!


Eenmaal…andermaal…VERKOCHT!

04-05-2012

Fréderique is verkocht! Ze staat inmiddels in Friesland. In haar plaats hebben we nu een hele lieve New Forest merrie van bijna 3 jaar oud. Saviera. We hebben besloten te stoppen met de fokkerij van KWPN’ers en ons volledig te richten op de veelzijdige en vooral brave New Forest pony’s.

Klepperheide’s Eleonor staat inmiddels weer bij Raymond Kamphuis (Stal Koetsiershoeve) in Nijbroek. We laten haar dekken door Esse Golden Bigwig . Saviera zal eerst nog even thuis blijven om te kijken hoe de pony is in omgang en in het werk. Daarna zal ze waarschijnlijk ook dit jaar nog een bezoekje brengen aan de hengstenhouder.

Binnenkort foto’s van Saviera…


Updates

03-04-2012

Helaas dit jaar geen veulens op stal. Onze merrie bleek niet (meer) drachtig. Gelukkig hadden de paarden zelf weinig last van het slechte nieuws. Die genoten de afgelopen weken van het lentezonnetje. Winterdekens zijn weer terug in de kast (of ze liggen inmiddels in de container…) en de wollige wintervacht komt weer los.


Sneeuw

05-02-2012
Ook in Yde heeft Koning Winter een mooie witte deken over het land weten te leggen. Bij ons komen de paarden elke dag buiten en met al dat witte poeder levert dat natuurlijk weer leuke foto’s op…

(Meer foto’s vind je hier)


 Eenmaal…Andermaal…

05-01-2012

Allereerst natuurlijk een heel erg gelukkig 2012!!!

Oak Forest Noosa is verkocht! Ze zal verhuizen naar het meest zuidelijke puntje van Nederland. Helemaal onder in Limburg.

Voor andere paarden die we te koop hebben kun je naar het Te Koop gedeelte van deze website.

Oak Forest Esprit heeft er een speelmaatje bij. Marvelous Mover. Een haflinger hengstje.


Updates

09-10-2011

De stal is klaar!!! De zadelkasten staan op hun plek, de stallen zijn af en ook achter de schuur is het een en ander opgeknapt.

Inmiddels zijn we ook in het bezit van nieuwe springpalen! Er kan dus weer gesprongen worden…nu hopen dat het weer het toe zal laten…


Verbouwing

22-07-2011

De verlenging van de schuur is bijna klaar. Bij deze een aantal foto´s van de aanbouw…


BBQ

07-05-2011

Voor de stalklanten! (en stalklanten to be):

Op zaterdag 18 juni is er een stalbarbecue! Kosten €17,50 p.p. (dit is inclusief drinken, eten en een afwasser ;-P) en het begint om 18:00u. Opgeven kan door je naam op het bord in de stal te schrijven + aantal mensen, of even een mailtje sturen naar staloakforest@gmail.com.

Tot dan!


Geboortebericht!

14- 05 – 2011

woensdag 11 mei is in onze stallen Oak Forest Esprit geboren. Een prachtig hengstje met alleen wat wit op zijn achterbeentjes. Na een lastige start, een retourtje dierenkliniek Wolvega (die we enorm bedanken voor het goede werk dat zij hebben verricht) en een aantal dagen stalrust is de kleine spring-in-het-veld weer 100% gezond. Zijn leven lag vlak na zijn geboorte volledig in handen van de dierenartsen omdat hij niet genoeg biest heeft kunnen drinken en de darmpek kwam er niet af. Gelukkig kregen we vrijdag bericht van het goede herstel (buiten onze verwachting en die van de dierenarts om) en we mochten hem zaterdag weer ophalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *