De laatste wedstrijden van 2021 en de eerste van 2022 zijn vanwege de Coronamaatregelen geannuleerd. Helaas. We hadden, zeker met Fien, nog wel een paar dressuurwedstrijden willen meepakken. Maar al met al hebben we een mooi jaar achter de rug. Niet altijd gewonnen, maar meestal wel leerzaam. Het Stal Oak Forest jaaroverzicht:


Onze nieuwe aanwinsten, Miss Julie Guardsman en Spoekedammetje’s Juweeltje, worden voorjaar 2021 beleerd voor de wagen in enkel- en dubbelspan. Na enkele weken krijgen we de dames terug en kunnen we aan het werk


Met het voorjaar komt ook de jaarlijks terugkerende keuze: wie dekken we dit jaar en bij welke hengst? De keuze viel op:

Spoekedammetje’s Juweeltje

Oak Forest Cardamom

Oak Forest Vivaldi wordt na lang wachten (bijna 2 weken na de eigenlijke datum) geboren. Een hengstveulen van Hamlet’s Magnum XL uit Viënna de L’Eguille.


Pech voor Cardamom. Met de stamboekopname en merriekeuring in zicht loopt ze een vreemde verwonding op aan haar schouder. We zien het pas wanneer ze op drie benen door het land loopt. Snel door naar de kliniek, Julie mee voor de rust. Goud waard, zulke brave pony’s.

Cardamom moet op de kliniek blijven om de schade goed in beeld te krijgen. Geluk bij een ongeluk is het botvlies niet geraakt, maar de wond is diep, ze loopt kreupel en de wond moet goed genezen. Na een week mag ze naar huis maar moet op stalrust.


Vakantie in eigen streek. Hondjes mee, Julie voor de wagen en een mooie tocht gereden.

Cardamom mag weer in de grote wei na het herstel. Dit is hoe ze door de wei draaft en we besluiten haar toch mee te nemen naar de keuring. Met weinig training en wel erg slank geworden in de tijd dat ze stil moest staan.
Het resultaat mocht er zijn. Ze liet zich fantastisch zien en werd ster.
Ook Juweeltje was mee naar de stamboekopname. Met een 9! voor de galop en een paar geweldige sprongen gaf de jury haar een prachtige reeks cijfers. Ze werd een kleine Jappeloup genoemd.
Oak Forest Vivaldi haalt op de keuring ook nog een eerste premie. Viënna weet iets minder te overtuigen maar dat mag de pret van de dag verder niet drukken.

Op de CMK wist Juweeltje een mooie 2e plaats te pakken in haar rubriek en werd hiermee Voorlopig Kroon!


Ondertussen trainden we met Julie verder door voor de wagen. In de zomer starten we onze eerste menwedstrijden. Groot verbeterpunt is de spanning die ze wel heel snel opbouwt. In de dressuur een groot struikelblok, in de vaardigheid kan ze haar energie kwijt.


Volledig hersteld van haar wond op de schouder wordt ook Cardamom beleerd voor de wagen. De eerste meters voelen al super goed. Het komende jaar mag ze haar veulen gaan grootbrengen en daarna pakken we haar weer op voor de mensport.
Julie was al Voorlopig Kroon en mocht meedoen aan de Kroonproef. Met het losrijden komt er eindelijk wat ontspanning in, maar in de dressuurbaan werkt het naastgelegen vaardigheidsparcours als een rode lap op een stier. Weg ontspanning. Helaas kan de jury daar niet doorheen kijken en vallen de punten erg laag uit.
Toch krijgt de proef een gouden randje met Cardamom’s moeder Ostara’s Carmen. Zij loopt onder Thura de Boer 79,5 punt bij elkaar en is daarmee de beste merrie van de dag!

Een week na de teleurstellende punten van de Kroonproef wedstrijd in Haaksbergen. Hier winnen we de vaardigheid en rijden we de snelste tijd van de dag. Reden we tot nu toe vooral de vaardigheid in draf om wat controle te houden, nu heeft ze de smaak te pakken en laat zich in galop heel makkelijk rondsturen. Vanaf hier gaat het snel met de punten die we bij elkaar rijden in de vaardigheid.


Vivaldi is verkocht. Hij mag in Duitsland verder opgroeien en hopelijk over enkele jaren zichzelf presenteren op de hengstenkeuring.

Een nieuwe aanwinst op stal. Fien. Een 11-jarige merrie die al M-samengesteld, L-dressuur en Z-vaardigheid liep.

Veronika en Fien reden in Heeten hun eerste Impuls wedstrijd. Met de afspraak: rij je een winstpunt dan start je in 2022 officieel. De jury beoordeelde de proef met 184 punten. Een startkaart wordt dus aangevraagd!

We hadden het niet verwacht, maar in de tussenstand van de Kampioenschappen District Oost hebben we ons geselecteerd voor de vaardigheid en de dressuur. In de vaardigheid staan we met 300 punten zelfs bovenaan in het klassement.

De laatste wedstrijden werden helaas afgelast i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen. Hopelijk kunnen we in 2022 weer snel aan de start verschijnen met Fien en Julie. We hopen op twee gezonde veulens bij Juweeltje en Cardamom en kijken uit naar de combinaties die we in het nieuwe jaar willen maken.

Rest ons niks anders dan iedereen een hele fijne jaarwisseling te wensen en een heel gelukkig en gezond 2022!