“Naar huis met een winstpunt, dat is mijn doel”. En zo startten Julie en ik vandaag onze eerste M-vaardigheid in Westerbork. Het doel werd dubbel en dwars gehaald!

Julie liet zich in een mooie handgalop rondsturen door het parcours. Poortje elf iets krap genomen maar de pion niet aangetikt dus geen ballen. Geen klok langs de ring, dus wachten of de proef binnen de tijd was. En ja hoor! We mochten barrage rijden. Twee winstpunten in the pocket! Voorzichtig barrage gereden omdat de grond wel wat glad was, maar ook hierin foutloze ronde. Dus afwachten wat de concurrentie ging doen.

Tweede parcours voelde Julie wat vermoeider. Een stuurfoutje en de bal op poortje vijf viel. Maar daar bleef het bij en ook hier binnen de tijd gereden. Geen barrage, wel een winstpunt erbij. De eerste wedstrijd in de M-vaardigheid en gelijk drie winstpunten te pakken. Yes!

Ook de (B) dressuur ging fijn. Eerste proef nog iets gespannen dus 178 punten. Ook veel mooie stukken gereden en daarvoor ook mooie punten gehad dus erg tevreden. De tweede proef ging veel beter. Dat bleek. 197 punten dus twee winstpunten rijker.

Veronika startte voor het eerst twee proeven dressuur met Fien. Eerste proef nog heel rommelig en wat slordig gereden. 174 punten. Ook hier een veel mooiere tweede proef wat resulteerde in 188 punten! Dus ook zij met een winstpunt naar huis.

Als kers op de taart bleek tijdens de prijsuitreiking dat Julie nog een tweede plaats mee kreeg in de dressuur en een eerste plek in haar eerste M-vaardigheid!

Weer super trots op de dames. We kijken uit naar de volgende wedstrijden.